Az iráni hadsereg egyik vezetője látogatott Moszkvába

Megbeszélést folytatott orosz hivatali partnerével Moszkvában Kijumarsz Heidari, az iráni szárazföldi erők parancsnoka.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 21. 16:29
Oleg Salyukov Kioumars Heydari
Forrás: Russian Defence Ministry
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A iráni tábornok a tárca szerint Oleg Szaljukovval, az orosz szárazföldi erők főparancsnokával a kétoldalú katonai együttműködés erősítéséről állapodott meg, amelynek célja a két ország fegyveres erői harckészültségének javítását célzó projektek megvalósítása.

Irán, amelyet az Oroszországi Föderáció a Közel-Kelet egyik kulcsfontosságú államának tekint, Oroszország stratégiai partnere, és partnerségünk jelenlegi szakaszának jellemzője az állandó intenzív politikai párbeszéd

 – mondta Szaljukov.

A moszkvai tájékoztatás kitért rá, hogy az iráni delegáció felkeresi az orosz szárazföldi erők katonai oktatási intézményeit és a védelmi ipari komplexum vállalatait. A küldöttség vasárnap ellátogatott az Armija–2023 haditechnikai fórumra, ahol megismerkedett az orosz szárazföldi erők új fegyvereivel és felszereléseivel.

Borítókép: Az orosz és az iráni szárazföldi erők főparancsnokai (Fotó: Russian Defence Ministry)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.