Egy euróért vált meg a Heineken az oroszországi üzletágától

Nehézkesen ment a kivonulás.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 25. 13:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szimbolikus összegért, mindössze egy euróért adja el a Heineken oroszországi tevékenységét – adta hírül az NL Times című angol nyelvű holland hírportál.

A holland Heineken sörgyár már korábban is jelezte, hogy az ukrajnai invázió után el akarja hagyni az oroszországi üzletágat. 

Az eladás legalább 300 millió euró (mintegy 115 milliárd forint) halmozott veszteséget okozott az amszterdami székhelyű vállalatnak.

A Heineken SA eladta oroszországi tevékenységét az Arnest csoportnak. Az eladás a szükséges engedélyek megszerzését követi, és lezárja a Heineken tavaly márciusában megkezdett kivonulását Oroszországból

– áll a holland söripari vállalat pénteken közzétett közleményében.

Befejeztük a kivonulást Oroszországból

– fogalmazott a közleményben Dolf van den Brink, a Heineken vezérigazgatója.

Elmondása szerint az orosz leányvállalat eladása a vártnál bonyolultabb volt, részben a változó helyi jogszabályok miatt, valamint azért, 

mert a cégvezetés meg akarta akadályozni, hogy a Heineken rossz kezekbe kerüljön.  

A vezérigazgató a közelmúlt tapasztalatai alapján úgy látja, hogy a nagyvállalatoknak jelentős kihívásokkal kell szembenézniük az Oroszországból való kivonuláskor. Ugyan a részvényeladás a vártnál sokkal tovább tartott, a tranzakció lehetővé teszi, hogy a Heineken felelős módon hagyja el Oroszországot, és biztosítsa az eddigi alkalmazottak megélhetését – mondta.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.