Eltűnt tíz válogatott kézilabdázó és senki nem tud róluk semmit

El kellett halasztani egy mérkőzést is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 11. 13:22
Flashing,Lights,Of,The,Police,Car,Into,The,Checkpoint,In, illusztráció, rendőrség, rendőrautó, villogó
Fotó: ChiccoDodiFC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrségre bejelentés érkezett több burundi állampolgár eltűnéséről, akik a jelenleg zajló horvátországi U19-es férfi kézilabda-világbajnokságon szerepelnek – írta csütörtökön az Index.hr című horvát hírportál cikke alapján az MTI.

A Tengermellék-Fennsík megyei rendőrség közleménye szerint tíz 2006-os születésű burundi fiatalemberről van szó, akik szerda délután fél négy körül ismeretlen helyre távoztak a fiumei (rijekai) diákotthon területéről, ahol a vb ideje alatt voltak elszállásolva. A rendőrség megtette a szükséges lépéseket az eltűnt személyek felkutatása, illetve az eltűnésük lényeges körülményeinek megállapítása érdekében.

A Horvát Kézilabda Szövetség mély sajnálatát fejezte ki az eset miatt, és történtekről értesítette a sportági nemzetközi szövetséget.

Ennek okán törölték a csütörtökre, a 29-32. helyért kiírt Burundi-Bahrein mérkőzést, a bahreini csapata 10-0-s megállapított végeredménnyel jutott tovább. A burundiak elvileg a 31. helyért csatáznának az új-zélandiakkal.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.