Két belorusz helikopter repülhetett be Lengyelországba

A lengyelek provokációról beszélnek, a fehéroroszok pedig nem ismerik el.

Magyar Nemzet
Forrás: Politico2023. 08. 03. 8:44
Az orosz Ka-52 Aligátor helikopter. (Fotó: The ID Guy / Twitter)
Az orosz Ka-52 Aligátor helikopter. (Fotó: The ID Guy / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Onet című lengyel lapban szerdán jelent meg, hogy két fehérorosz helikopter behatolt Lengyelország területére, amit szándékos provokációnak nevezett Varsó. A belorusz lépés hatására további katonákat küldenek a lengyelek a határra

Eleinte Varsó cáfolta a légtérsértést, ám később elismerték és kifejtették, hogy nagyon alacsony magasságban történt, ami megnehezítette a radaroknak a gépek érzékelését.

Az esetet követően a lengyel külügyminisztérium azonnal bekérette a fehérorosz nagykövetség ügyvivőjét, hogy magyarázza meg az incidenst. 

A védelmi miniszter, Mariusz Blaszczak összehívta a nemzetbiztonsági és védelmi bizottságot, aminek eredményeként arra jutottak, hogy megerősítik a a határon járőröző csapatok számát. 

A fehéroroszok szerint ez csak kifogás, hogy a lengyelek még több katonát küldhessenek a határra és növelhessék az erejüket ott. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Twitter/The ID Guy)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.