Közel ötvenen akartak egy gumicsónakon Európába jönni, majdnem rossz vége lett + videó

Biztonságban kimentettek negyvennyolc migránst egy kormány nélküli felfújható csónakból Leszbosz szigeténél, a török partok közelében, közölték a görög hatóságok vasárnap.

Magyar Nemzet
Forrás: Breitbart2023. 08. 14. 6:18
New Temporary Refugee Camp In Lesbos Island
New Temporary Refugee Camp In Lesbos Island Fotó: NICOLAS ECONOMOU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztonságban kimentettek 48 migránst egy kormány nélküli felfújható csónakból Leszbosz szigeténél, a török partok közelében, közölték a görög hatóságok vasárnap. A sziget előtt járőröző parti őrség egyik hajója vasárnap reggel észlelte a csónakot – írja a görög parti őrség közleményére hivatkozva a Breitbart amerikai híroldal.

A legénység „végrehajtotta 48 külföldi biztonságos evakuálását és kimentését, akiket a sziget fővárosa, Mytilene kikötőjébe szállítottak” − közölte a parti őrség.

A kimentettek közül hármat mentőautó vett fel, és elsősegélynyújtás céljából a mytilene-i általános kórházba szállítottak, itt maradnak ezután is

− tette hozzá a közlemény.

A parti őrség nem említette a migránsok etnikai hovatartozását, de egy általa közzétett YouTube-videóból kiderül, hogy többségük afrikai.

A túlzsúfolt felfújható csónak elsüllyedt

– közölte a parti őrség.

Görögországban az elmúlt hetekben a nyári hajózási körülmények javulása közepette megnőtt a Törökországból érkező, főként tengeri úton érkező migránsok száma.

Mint arról beszámoltunk, néhány nappal ezelőtt mintegy kétszáz migránst mentett ki a görög parti őrség a görög–török határt jelentő Évrosz folyónál, többségük saját bevallása szerint Szíriából és Irakból érkezett.

Borítókép: Migránsok egy görög menekülttáborban (Fotó: NurPhoto/AFP/Nicolas Economou)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.