Küldjétek a fegyvereket! – türelmetlenül követelőzik Guy Verhofstadt

A bukott belga politikus bejegyzése szerint a támogatás csepegtetése elnyújtja a háborút.

Magyar Nemzet
2023. 08. 12. 12:20
VERHOFSTADT, Guy
Interlaken, 2017. január 10. Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának (ALDE) vezetõje, korábbi belga kormányfõ a 15. alkalommal megrendezett kétnapos Nemzetközi Alpesi Szimpózium befektetõi konferencián a svájci Interlakenben 2017. január 10-én. Verhofstadt az elõzõ héten jelentette be, hogy indul az EP elnöki tisztségéért az uniós testület január 17-i elnökválasztásán. (MTI/EPA/Alessandro Della Valle) Fotó: ALESSANDRO DELLA VALLE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Küldjétek a Taurus rakétákat! Küldjétek az ATACMS-okat! Adjatok az ukránoknak F–16-osokat! – követelőzött türelmetlenül Guy Verhofstadt az X nevű portálon (korábban Twitter). A korrupciós botrányaiba belebukott belga liberális politikus úgy fogalmazott: a fegyverek szállítása az egyetlen módja annak, hogy eltávolítsák az orosz csapatokat Ukrajnából.

A támogatás csepegtetése csak elnyújtja a háborút

– tette hozzá a bejegyzésben, amely nem a politikus higgadtságáról árulkodott.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter azzal a kéréssel fordult Németországhoz és az Egyesült Államokhoz, hogy adjanak Taurus és ATACMS típusú, nagy hatótávolságú rakétákat Ukrajnának.

Olaf Scholz német kancellár a védelmi minisztériummal együtt már tárgyalásokat is folytat a rakétagyártókkal, hogy eleget tegyen Kijev újabb igényeinek. A német kormányfő ugyanakkor nem a gyors döntéseiről híres az ukrajnai konfliktus kapcsán, szakértők és az ellenzék szerint hetekig tarthat, mire dönt az ügyben.

 

Borítókép: Guy Verhofstadt liberális politikus, korábbi belga kormányfő (Fotó: MTI/EPA/Alessandro Della Valle)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.