Lezuhant egy katonai kiképző-repülőgép Dél-Oroszországban

A szerencsétlenség egy gyakorlórepülésről visszatérve történt Krasznodarszk régióban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 15. 6:57
null
Siauliai, 2014. május 16. A brit királyi légierõ egyik Typhoon FGR4-es harci gépe (j) és egy lengyel MIG-29-es vadászgép a litvániai Siauliai légitámaszpontja felett 2014. május 16-án. A NATO küldetésében brit és lengyel harci gépek ellenõrzik három balti ország, Észtország, Lettország és Litvánia légterét. (MTI/EPA/Jakub Kaminski) Fotó: JAKUB KAMINSKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezuhant egy katonai kiképző-repülőgép hétfőn este a dél-oroszországi Krasznodarszk régióban, az L–39-es típusú gép egyik pilótája életét vesztette – közölte az orosz védelmi minisztérium.  A tájékoztatás szerint 

a kiképzőzászlóaljhoz tartozó gép gyakorlórepülésről visszatérve leszállás közben szenvedett szerencsétlenséget a krasznodarszki légitámaszponton.

 Károk, illetve áldozatok a földön nem voltak. A baleset okát vizsgálják.

Az L–39 Albatros a csehszlovák Aero Vodochody vállalat által gyártott repülőgép, 1972-től a Varsói Szerződéshez tartozó országok legfőbb kiképzőgépe lett. Oroszországban továbbra is a pilótaképző iskolák egyik alapvető kiképzőgépe.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Jakub Kaminski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.