Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Magyarország elítéli a vallási, etnikai vagy nemzeti közösségekkel szembeni uszítást

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.08.25. 19:35 2023.08.25. 19:57
Magyarország elítéli a vallási, etnikai vagy nemzeti közösségekkel szembeni uszítást

„Magyarország elítéli a vallási, etnikai vagy nemzeti közösségek elleni uszítást, a méltóságuk megsértését eredményező cselekményeket” – írta Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán pénteken. 

A pakisztáni Jaranwala térségében az elmúlt napokban szélsőségesek megtámadták a helyi keresztény közösséget. Feldúlták templomaikat és otthonaikat, meggyalázták szent tárgyaikat, Bibliákat égettek el. Sokan menekülésre kényszerültek otthonukból – fűzte hozzá.

Üdvözöljük, hogy a jaranwalai támadásokat Pakisztán ügyvezető miniszterelnöke határozottan elítélte és megígérte a tettesek felelősségre vonását. Bízunk benne, hogy a pakisztáni állam, mely hazánk fontos partnere a térségben, mindent megtesz annak érdekében, hogy a keresztény közösség békében és biztonságban élje

– írta az államtitkár. 

– Ahogy nemrég az Európa egyes országaiban elkövetett Korán-égetések kapcsán is kifejeztük, Magyarország elítéli a vallási, etnikai vagy nemzeti közösségekkel szembeni uszítást. Szilárdan elkötelezettek vagyunk a vallások és kultúrák közötti párbeszéd és a vallási közösségek iránti tisztelet előmozdítása mellett – fogalmazott Azbej Tristan. Hozzátette:

Őszinte szolidaritásunkról biztosítjuk a megtámadott pakisztáni keresztény közösséget.

Kiemelte, hogy Magyarország a Hungary Helps – Magyarország segít programon keresztül támogatja a szükséget szenvedő keresztény és más közösségeket.

Borítókép: Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.