Magyarország elítéli a vallási, etnikai vagy nemzeti közösségekkel szembeni uszítást

A pakisztáni Jaranwala térségében az elmúlt napokban szélsőségesek megtámadták a helyi keresztény közösséget.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 25. 19:35
AZBEJ Tristan
Budapest, 2020. augusztus 17. Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelõs államtitkára a lengyel-magyar humanitárius együttmûködésérõl szóló egyetértési megállapodás aláírásán a Miniszterelnökség Naphegy téri épületében 2020. augusztus 17-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország elítéli a vallási, etnikai vagy nemzeti közösségek elleni uszítást, a méltóságuk megsértését eredményező cselekményeket” – írta Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán pénteken. 

A pakisztáni Jaranwala térségében az elmúlt napokban szélsőségesek megtámadták a helyi keresztény közösséget. Feldúlták templomaikat és otthonaikat, meggyalázták szent tárgyaikat, Bibliákat égettek el. Sokan menekülésre kényszerültek otthonukból – fűzte hozzá.

Üdvözöljük, hogy a jaranwalai támadásokat Pakisztán ügyvezető miniszterelnöke határozottan elítélte és megígérte a tettesek felelősségre vonását. Bízunk benne, hogy a pakisztáni állam, mely hazánk fontos partnere a térségben, mindent megtesz annak érdekében, hogy a keresztény közösség békében és biztonságban élje

– írta az államtitkár. 

– Ahogy nemrég az Európa egyes országaiban elkövetett Korán-égetések kapcsán is kifejeztük, Magyarország elítéli a vallási, etnikai vagy nemzeti közösségekkel szembeni uszítást. Szilárdan elkötelezettek vagyunk a vallások és kultúrák közötti párbeszéd és a vallási közösségek iránti tisztelet előmozdítása mellett – fogalmazott Azbej Tristan. Hozzátette:

Őszinte szolidaritásunkról biztosítjuk a megtámadott pakisztáni keresztény közösséget.

Kiemelte, hogy Magyarország a Hungary Helps – Magyarország segít programon keresztül támogatja a szükséget szenvedő keresztény és más közösségeket.

Borítókép: Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.