Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Már akkor napvilágot látott a Trump elleni vádirat, mikor még javában vizsgálták az ügyét

Az esküdtszék előtti vallomások még véget sem értek, de már eldöntötték, hogy mi lesz az eredmény – háborodott fel a volt elnök.

Magyar Nemzet
Forrás: Independent2023. 08. 16. 12:11
TRUMP, Donald
Greensboro, 2023. június 11. Donald Trump korábbi amerikai elnök beszédet mond a Republikánus Párt gyûlésén az Észak-Karolina állambeli Greensboróban 2023. június 10-én. MTI/AP/Chuck Burton Fotó: Chuck Burton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Georgia állambeli Fulton megyei bíróság rendszerén keresztül kiszivárgott egy dokumentum, amely arról írt, hogy 13 vádpontban vádat emelnek Donald Trump egykori amerikai elnök ellen – ám erre még akkor került sor, amikor az ügy javában zajlott, és folytak a meghallgatások, tehát a vádemelés sem történt meg. Végül ezt a dokumentumot rekordidő alatt tüntették el, ám már késő volt, megindultak a találgatások. A Reuters hírügynökség volt az első, amely észrevette és szemlézte is azt, hogy milyen irat került fel az internetre.

Eszerint hosszú a volt elnök elleni vádpontok listája, amelynek alapját egy nagyon hosszú nyomozás szolgáltatja a 2020-as választások körüli vizsgálatokról. Végül, miután megszavazták, hogy vádat emelnek Trump ellen, teljesen más ügyszámmal jelent meg az irat, amelybe már belefoglalták azt a 18 embert is, akit együtt vádoltak meg az egykori elnökkel. Köztük van Mark Meadows, a Fehér Ház egykori kabinetfőnöke és Rudy Giuliani, New York korábbi polgármestere.

A Fulton megyei hivatal is reagált az ügyre, mint elmondták, csak tesztelték a rendszert, hogy fel tudják-e tölteni a dokumentumot és minden rendben működik-e. Mint állítják, mivel nem volt aláírva, és az ügyszám is fiktív volt, így nem lehetett eredeti a dokumentum. 

Trump ugyanakkor támogatóinak küldött levelében úgy fogalmazott, ez is egy újabb jele az ellene folyó boszorkányüldözésnek. Mint írta,

az esküdtszék (Grand Jury) előtti vallomások még véget sem értek, de már eldöntötték, hogy milyen eredménnyel zárul az ügy.

Az internet népe is hamar szóbeszéd tárgyává tette az ügyet. Találgatások kezdődtek arról, hogy vajon ez egy szivárogtatás volt-e, vagy valaki feltörhette a rendszert és úgy tette közzé az iratot. 

Ahogyan lapunk is megírta, a volt elnök elleni legújabb, georgiai eljárás már a negyedik a sorban. Ebben azzal vádolják Trumpot, hogy a 2020-as választás eredményének megváltoztatására törekedett.

Borítókép: Donald Trump korábbi amerikai elnök. (Fotó: MTI/AP/Chuck Burton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.