NATO: Ukrajna egyedül dönti el, mikor lesznek béketárgyalások

Jens Soltenberg NATO-főtitkár heves magyarázkodásra kényszerült egy konferencián.

Magyar Nemzet
2023. 08. 17. 20:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ukrajnán múlik, hogy eldöntse, mikor vannak jelen a megfelelő feltételek ahhoz, hogy a békéről tárgyaljon – jelentette ki Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára.

Az ukránok és csakis az ukránok dönthetnek arról, hogy mikor vannak meg a tárgyalások feltételei, és ők dönthetnek a tárgyalóasztalnál arról, hogy mi az elfogadható megoldás

– fogalmazott egy konferencián Stoltenberg a norvégiai Arendal városában. A főtitkár leszögezte, hogy a NATO álláspontja változatlan: támogatja Ukrajnát az Oroszország ellen vívott háborúban. Stoltenberg azután kezdett heves magyarázkodásba, hogy kedden a főtitkári kabinet igazgatója azt mondta, hogy Ukrajnának végül talán területeket kell átadnia Oroszországnak a háború befejezéséhez.

Jens Stoltenberg a konferencián igyekezett menteni a menthetőt, és leszögezte, hogy a NATO szerint a katonai támogatás a legmegfelelőbb módszere annak, hogy béke legyen a kontinensen.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij magányosan a vilniusi NATO-csúcson (Fotó: Getty Images/Yves Herman) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.