Törvénnyel tiltaná be a Korán-égetéseket a dán kormány

A törvényjavaslatot be is nyújtotta a kormány.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 25. 13:28
null
Bagdad, 2023. július 20. Egy tervezett svédországi Korán-égetés miatt feldühödött muzulmánok megostromolják Svédország bagdadi nagykövetségét 2023. július 20-án. A tüntetõk felgyújtották a követség épületét, de a tûzoltók eloltották a lángokat. MTI/AP/Ali Dzsabar Fotó: Ali Dzsabar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Korán-égetések betiltását célzó törvényjavaslatot nyújtott be a dán kormány − jelentette be pénteki koppenhágai sajtótájékoztatóján a dán igazságügyi miniszter.

Peter Hummelgaard a javaslatot ismertetve elmondta, hogy a tervezett törvény célja betiltani a fontos vallási jelentéssel bíró, így egyes vallási közösségek számára kiemelten értékes tárgyak, például az iszlám szent könyv nem megfelelő használatát nyilvános helyeken, beleértve azok elégetését vagy egyéb módon történő meggyalázását.

Mi is több esetben megírtuk, hogy Dánia és Svédország a nyár folyamán került a nemzetközi figyelem és bírálatok kereszttüzébe, iszlámellenes megmozdulások és Korán-égetések miatt.

Azt is megírtuk, hogy Rasmus Paludan dán bevándorlásellenes politikus az egyik vezéralakja azoknak a megmozdulásoknak, amelyek során Dániában és Svédországban Koránokat égettek. A muszlimok szent könyvének felgyújtása széles körben okozott felháborodást, több muszlim országban tüntetéseket szerveztek, svéd zászlókat égettek. 

Az al-Kaida terrorszervezet pedig a svéd király elleni támadásra buzdította híveit, amely után nem sokkal magasra emelték a terrorfenyegetettség szintjét Svédországban.

Dánia és Svédország két megvetendő ország

− írta a szervezet abban a háromoldalas dokumentumban, amely az al-Kaida és az as-Sahab médiacsatornáján jelent meg.

 

Borítókép: Egy tervezett svédországi Korán-égetés miatt feldühödött muszlimok megostromolják Svédország bagdadi nagykövetségét 2023. július 20-án. A tüntetők felgyújtották a követség épületét, de a tűzoltók eloltották a lángokat (Fotó: MTI/AP/Ali Dzsabar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.