A kötelezettségeire nem, de a szabadságra szakít időt Joe Biden

Bár márciusban megígérte, Joe Biden amerikai elnöknek „nem volt alkalma” ellátogatni a februári vonatszerencsétlenség miatt környezeti katasztrófát elszenvedő ohiói East Palestine településre.

Magyar Nemzet
Forrás: Breitbart2023. 09. 04. 6:57
BIDEN, Joe
Washington, 2023. augusztus 16. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az amerikai inflációcsökkentési törvény aláírásának évfordulója alkalmából a washingtoni Fehér Házban 2023. augusztus 16-án. Biden 2022 augusztusában írta alá a törvényjavaslatot, amely többek között 430 milliárd dollár támogatást tartalmaz adókedvezmény formájában a zöld gazdasághoz kapcsolódó, az Egyesült Államokban gyártott termékekre. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ohiói East Palestine kisvárosban februárban szabadult el a pokol, amikor egy száz kocsiból álló szerelvény mintegy ötven vagonja siklott ki műszaki hiba miatt, majd néhány vegyszert szállító kocsi kigyulladt, mint arról lapunk is beszámolt. A balesetben nem sérült meg senki, de ideiglenesen mintegy kétezer embert kellett kitelepíteni a kiszabadult mérgező anyagok miatt, a helyieket pedig máig sújtják rejtélyes egészségügyi problémák.

Biden elnök a katasztrófa után, márciusban ígéretet tett arra, hogy ellátogat a településre, de ezt máig nem tette meg – írja a Breitbart amerikai hírportál.

Még nem volt alkalmam ellátogatni East Palestine-ba. Sok minden történik itt, és nem tudtam időt szakítani rá. Arra gondoltam, hogy a héten elmegyek oda, de aztán emlékeztettek, hogy szó szerint világ körüli útra kell mennem

− magyarázkodott Biden elnök a hétvégén Floridában. Az elnök a múlt hónapban konkrétan át is repült a település felett, amikor Milwaukee városába tartott a kormányzat gazdaságpolitikáját promotáló rendezvényre.

Biden a maui tűzvész helyszínére is csak majdnem két héttel a legalább 115 halálos áldozatot követelő tragédia után utazott el, ráadásul látogatásában nem volt sok köszönet: a tűzvész által elpusztított Lahaina lakóinak veszteségeit egy 15 évvel ezelőtti konyhatűzhöz hasonlította.

Miközben a katasztrófa sújtotta East Palestine-ba nem volt ideje ellátogatni, az RNC Research által néhány héttel ezelőtt összeállított statisztikák szerint eddigi elnöksége során 353 napot, az elnöksége közel negyven százalékát (39,2) töltötte szabadságon Joe Biden.

Nem csoda, hogy Ohio állam szenátora, J. D. Vance nem igazán fogadta el az elnök magyarázkodását. „Mint a sítúrák és a tengerparti nyaralások? Igen, tényleg nagyon elfoglalt volt” − írta a politikus az X-en.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó:MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.