Atomtámadásra készül fel Észak-Korea

Phenjan készen áll egy nukleáris háborúra – áll az állami hírügynökség vasárnapi közleményében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 03. 10:00
SOJGU, Szergej; KIM Dzsong Un
Phenjan, 2023. július 27. Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA által közreadott felvételen Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt fõtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság elsõ elnöke (elöl, j) és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (b) megtekint egy fegyverkiállítást Phenjanban 2023. július 27-én. Sojgu katonai küldöttség élén a koreai háború lezárásának 70. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségsorozatra érkezett Észak-Koreába. MTI/EPA/KCNA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Korea szimulált taktikai atomtámadási hadgyakorlatot tartott szombaton, amelynek során két, nagy hatótávolságú cirkálórakétát is kilőttek – közölte a KCNA észak-koreai állami hírügynökség vasárnap.

A közlemény szerint a gyakorlatra helyi idő szerint szombat hajnalban került sor abból a célból, hogy figyelmeztessék ellenségeiket: 

Észak-Korea készen áll egy nukleáris háborúra, miközben Phenjan katonai elrettentő erejének megerősítésén dolgozik Washingtonnal és Szöullal szemben.

A két, nem valódi nukleáris robbanófejjel ellátott cirkálórakétát a Kína és a Koreai-félsziget között fekvő Sárga-tenger felé lőtték ki; a rakéták mintegy 1500 kilométert tettek meg az előre rögzített 150 méteres magasságban – fogalmazott a phenjani hírügynökség, megerősítve az előző napi dél-koreai jelentéseket.

Egy másik KCNA-közlemény arról számolt be, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető látogatást tett az északi Pukdzsung gépgyártó komplexumban, amely tengeri hajómotorokat és lőszert gyárt az észak-koreai haditengerészet számára.

A szombati kilövésekre két nappal azután került sor, hogy az amerikai és dél-koreai hadsereg befejezte 11 napos, a többi között B–1B bombázókkal végrehajtott, Uldzsi Szabadság Pajzsa (UFS) elnevezésű közös hadgyakorlatát, amit Észak-Korea az invázió próbájának tekint.

Washingtoni és szöuli tisztviselők szerint a gyakorlat védekező jellegű volt.

Borítókép: Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA által közreadott felvételen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (elöl, j) és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (b) megtekint egy fegyverkiállítást Phenjanban 2023. július 27-én (Fotó: MTI/EPA/KCNA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.