Bayer Zsolt Podoljak náci beszédéről: Ez az igazi kérdés + videó

Legújabb videós blogbejegyzésében az ukrán elnök egyik legfontosabb emberének hajmeresztő szavait elemezte Bayer Zsolt.

2023. 09. 23. 15:45
HARRIS, Kamala; PELOSI, Nancy; ZELENSZKIJ, Volodimir
Washington, 2022. december 22. Kamala Harris amerikai alelnök (b) és Nancy Pelosi, a képviselõház demokrata párti elnöke (k) a Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktõl (j) kapott ukrán zászlóval a kezében az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épületében, a Capitoliumban 2022. december 21-én. Az Ukrajna ellen Oroszország által februárban indított háború kezdete óta ez Zelenszkij elsõ külföldi utazása. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök politikai főtanácsadója a minap hosszan fejtegette véleményét – sok mindenről, de ami számunkra legérdekesebb, az indiaiakról és a kínaiakról. 

Mihajlo Podoljak kifejtette, miszerint a kínaiak és az indiaiak intellektuális potenciálja alacsony, IQ-juk is alacsonyabb. 

Azt nem tette hozzá, hogy mihez, kihez képest alacsonyabb, megelégedett annyival, hogy az indiaiak és a kínaiak IQ-ja alacsonyabb – fogalmazott Bayer Zsolt. 

Ez ugye egyfelől nettó náci beszéd. Egy pillanatra képzeljék el, mi lenne, hogy ha mondjuk bármely magyar politikus elkezdené azt fejtegetni, hogy teszem azt, a románok IQ-ja alacsonyabb. 

Ugye érzik, hogy mekkora világbotrány lenne belőle? Teszem hozzá, teljes joggal – szögezte le a publicista. 

Most a mainstream sajtó és a nyugati világ mélyen hallgat, miközben Podoljak egy tőrőlmetszett ócska náci, aki tőrőlmetszett ócska náci beszédet tartott. 

És hogy kikről ? Ez talán a legfontosabb része a dolognak. 

Szóval egy pillanatra se felejtsük el: Podoljak ős-ős-ős-ős-ős-ősei még a kecskes...t gyűjtögették a sztyeppén, amikor Kínában és Indiában ország, állam, közigazgatás, filozófia, oktatás és vallás létezett. És most ez az alak alacsony IQ-za le az emberi társadalom, az emberi kultúra, az emberi civilizáció két legősibb helyszínét. 

Ha az ukránok részéről stratégia – hogy miközben háborúban állnak és barátokat és szövetségeseket kellene gyűjteniük –, szóval, ha az a stratégiájuk, hogy mindenkit az égvilágon vérig sértenek, akkor ez egy elég sajátos módja a barátszerzésnek. 

De ez legyen az ő problémájuk. Az igazi kérdés az: például Podoljak ezek után meddig marad a helyén? – tette fel a kérdést vlogjában Bayer Zsolt.

Borítókép: Kamala Harris amerikai alelnök és Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke a Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől kapott ukrán zászlóval a kezében az amerikai törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2022. december 21-én (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.