Donald Trump: Orbán Viktor egy nagyszerű vezető

„Az egyetlen kiút az, hogyha Donald Trump egykori elnök visszatér a hatalomba, és a korábbihoz hasonló külpolitikát folytat” – mondta korábban Orbán Viktor.

Magyar Nemzet
2023. 09. 03. 15:37
ORBÁN Viktor; TRUMP, Donald
Bedminster, 2022. augusztus 2. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Orbán Viktor egy nagyszerű vezető és államférfi. Magyarország csodálatos lakosai szerencsések lehetnek vele” – fogalmazott Donald Trump korábbi republikánus amerikai elnök a Truth Social közösségi oldalon.

Trump Tucker Carlsonnak, a Fox News amerikai hírcsatorna volt műsorvezetőjének Orbán Viktorral készült interjúját követően szólalt meg ismét, hiszen már korábban is megköszönte Orbán Viktor őt dicsérő szavait.

Az interjú során, amelyben Orbán Viktort többek között az orosz–ukrán háborúról és a békéről is kérdezte Carlson, a magyar miniszterelnök úgy fogalmazott: a kulcs Amerika kezében van, vagyis, ha az USA békét akarna, akkor már másnap reggel béke lehetne, mert az egyértelmű, hogy Ukrajna egyedül ebben a háborúban nem tudna helytállni.

A megoldás az Önök elnökének kezében van

– mondta.

Az Egyesült Államok kapcsán Orbán Viktor elmondta, hogy a jelenlegi helyzetből az egyetlen kiút az, hogyha Donald Trump egykori elnök visszatér a hatalomba, és a korábbihoz hasonló külpolitikát folytat.

Az elmúlt évtizedek legjobb külpolitikája az övé volt. Nem kezdeményezett újabb háborút. Jól kezelte az észak-koreaiakat és Oroszországot, még a kínaiakat is, és olyan politikát folytatott, amely a legjobb volt a Közel-Kelet számára.

– fogalmazott Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy, ha Trump lett volna az elnök abban a pillanatban, amikor az orosz invázió elkezdődött, akkor ezt az oroszok nem tudták volna megtenni.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.