időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Elon Musk a mexikói határról jelentkezett be, a milliárdost aggasztja a migrációs krízis + videó

Magyar Nemzet
2023.09.29. 07:28 2023.09.29. 08:15
Elon Musk a mexikói határról jelentkezett be, a milliárdost aggasztja a migrációs krízis + videó

A texasi Eagle Pass határvárosba látogatott csütörtökön Elon Musk, hogy első kézből mutassa be az amerikaiaknak, mi is történik valójában az ország déli határán. A Tesla autógyár és a SpaceX űripari vállalkozás tulajdonosát láthatóan aggasztja a migrációs válság, a közösségi csatornáján gyakran foglalkozik vele. Nemrég arról írt, hogy beszélt a kérdésről Tony Gonzales texasi képviselővel, aki megerősítette, hogy a probléma súlyos – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Musk célja az volt, hogy a határőrökkel elbeszélgetve megmutassa a krízis valódi arcát az amerikaiaknak. A dél-afrikai származású amerikai milliárdos az élő videójában elmondta, hogy mivel maga is bevándorló, támogatja a bevándorlást, de 

olyan rendszerre van szükség, amely a szorgalmas és becsületes embereket engedi be az országba, nem a bűnözőket.

Musk videója nem maradt hatástalan. Az egyik kommentelő szerint azt a munkát végezte el, amit a fősodratú média és a politikusok nem.

 

Borítókép: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.