Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Elon Musk a mexikói határról jelentkezett be, a milliárdost aggasztja a migrációs krízis + videó

A Tesla atyja első kézből akarta bemutatni az amerikaiaknak, mi is történik a déli határon.

2023. 09. 29. 7:28
MUSK, Elon
New York, 2022. május 3. Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója a New York-i Metropolitan Mûvészeti Múzeum Ruhaintézetének jótékonysági gálaestjén 2022. május 2-án. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A texasi Eagle Pass határvárosba látogatott csütörtökön Elon Musk, hogy első kézből mutassa be az amerikaiaknak, mi is történik valójában az ország déli határán. A Tesla autógyár és a SpaceX űripari vállalkozás tulajdonosát láthatóan aggasztja a migrációs válság, a közösségi csatornáján gyakran foglalkozik vele. Nemrég arról írt, hogy beszélt a kérdésről Tony Gonzales texasi képviselővel, aki megerősítette, hogy a probléma súlyos – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Musk célja az volt, hogy a határőrökkel elbeszélgetve megmutassa a krízis valódi arcát az amerikaiaknak. A dél-afrikai származású amerikai milliárdos az élő videójában elmondta, hogy mivel maga is bevándorló, támogatja a bevándorlást, de 

olyan rendszerre van szükség, amely a szorgalmas és becsületes embereket engedi be az országba, nem a bűnözőket.

Musk videója nem maradt hatástalan. Az egyik kommentelő szerint azt a munkát végezte el, amit a fősodratú média és a politikusok nem.

 

Borítókép: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.