Elszólta magát a német képviselő: ezért akarnak beavatkozni a lengyel választásokba

Michael Gahler német kereszténydemokrata képviselő szerint ha az októberi választások után a baloldal visszatér a hatalomba Lengyelországban, az új kormány el fogja fogadni a Brüsszel által kikényszerített migrációs paktumot – írja a V4NA.

Forrás: V4NA2023. 09. 15. 21:07
null
Strasbourg, 2023. szeptember 12. Képviselõk szavaznak az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2023. szeptember 12-én. Az EP képviselõi az ülésen megszavazták az európai védelmi ipar közös beszerzések révén történõ megerõsítésérõl szóló uniós jogszabálytervezetet. A szabályozás segíteni fogja a tagállamokat abban, hogy "önkéntes és együttmûködésen alapuló módon" fedezzék a legsürgõsebb és legfontosabb védelmi szükségleteiket, amelyeket a hadászati termékek Ukrajnának történõ átadása növelt meg. MTI/EPA/Julien Warnand Fotó: Julien Warnand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddig sem volt nagy meglepetés, hogy külföldről próbálják meg befolyásolni a lengyel parlamenti választást, amelyre október 15-én kerül sor. 

A V4NA szerint a németek érdeke ugyanis az lenne, hogy Donald Tusk, a baloldal vezére visszatérjen a kormányzáshoz. Az Európai Unióban ugyanis a lengyel–magyar páros a legnagyobb akadálya annak, hogy a brüsszeli balliberális bürokraták az összes tervüket ráerőszakolják az összes államra. 

Michael Gahler, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) európai parlamenti képviselője már titkot sem csinál ebből. Azt mondta, ha az októberi választások után a Polgári Platform (PO) visszatér a hatalomba Lengyelországban, az új kormány el fogja fogadni a Brüsszel által kikényszerített migrációs paktumot. És erről fog szólni ez a választás – hívta fel a figyelmet Marek Pek kormánypárti politikus.

Októberben lehetséges, hogy Lengyelországnak új kormánya lesz. Remélem, hogy politikai barátaim a koalícióikkal más politikát fognak folytatni. Emlékszem, 2015-ben, nem sokkal a Jog és Igazságosság (PiS) hatalomra kerülése előtt volt egy megállapodás 165 ezer migráns telepítéséről. Az akkori kormány néhány ezer embert fogadott be. Ez azt jelenti, hogy politikailag nem magától az országtól függ, hanem attól, hogy éppen melyik párt van hatalmon Lengyelországban. Akárcsak Magyarországon, de Lengyelországban is hamarosan választások lesznek...

– magyarázta a német politikus a sajtónak a V4NA értesülései szerint

Borítókép: Képviselők szavaznak az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2023. szeptember 12-én. (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.