Ez az európai ország már nem engedi be az orosz rendszámú autókat

A múlt pénteki Oroszország elleni szankciók pontosítását tartják be.

2023. 09. 12. 21:23
Forrás: Forrás: unsplash.com/@lasmaa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Litvánia követve az Európai Bizottság javaslatát, nem enged be orosz rendszámú autókat, kivéve, a Kalinyingrád felé tartanak. A tilalmat megszegő tulajdonosoktól az autóikat elkobozhatják. 

Az Európai Bizottság pénteken adott ki pontosítást az Oroszországgal szemben bevezetett szankciókról, mely szerint az orosz rendszámú autóval nem léphetnek be az országba. Jelenleg az orosz állampolgárok csak busszal vagy gyalog jöhetnek be

 − mondta el Jovita Neliupšienė litván külügyminiszter-helyettes. 

Kivétel csak a Kalinyingrádba átutazó utazókra vonatkozik, ezt saját közlekedési eszközükön tehetik meg. Ellenkező esetben problémákhoz vezethet, ha egy oroszországi rendszámú autóval próbálják bejutni a litván területre. A tilalom nem vonatkozik a fehérorosz rendszámú autókra. 

Korábban lapunk is megírta, hogy a finnek ugyanakkor úgy döntöttek, hogy hiába a javaslat, nem foglalkoznak vele, és továbbra is beléphetnek az ország területére az orosz rendszámú autók. 

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: Unsplash.com/@lasmaa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.