Feljelentést tett a volt szlovák belügyminiszter, miután a volt kormányfővel egymásnak estek

Robert Kalinák és Igor Matovic volt kormányfő vitája dulakodásig fajult egy pozsonyi sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2023. 09. 13. 21:45
Kalinák, Robert
Pozsony, 2018. március 12. Robert Kalinák szlovák belügyminiszter sajtóértekezleten jelenti be lemondását Pozsonyban 2018. március 12-én. A 27 éves Ján Kuciak újságíró és élettársa meggyilkolása nyomán kialakult közhangulat erõteljes belpolitikai válsághoz vezetett Szlovákiában, és Robert Fico kormányfõ mellett a belügyminiszter távozását kezdték követelni ellenzéki pártok és a szlovákiai sajtó. (MTI/EPA/Jakub Gavlak) Fotó: JAKUB GAVLAK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dulakodásig fajult két korábban magas beosztást betöltő szlovák politikus – Robert Kalinák, a Fico-kormány belügyminisztere és Igor Matovic volt kormányfő – vitája egy szerdai pozsonyi sajtótájékoztatón – jelentették szlovák hírportálok. A TASR hírügynökség szerint Kalinák a történtekkel összefüggésben feljelentést tett a rendőrségen.

Az incidens a legerősebb szlovák ellenzéki párt, a Robert Fico vezette Irány – Szociáldemokrácia sajtótájékoztatóján történt. A pozsonyi kormányhivatal előtt megtartott rendezvényre Igor Matovic – aki a 2020-as választásokon győztes Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) párt elnökeként lett kormányfő – autóval érkezett, a járdára parkolt, majd saját nézeteit hangoztatva megzavarta a sajtótájékoztatót. A volt kormányfő ezt követően került vitába Robert Kalinákkal, akivel a pozsonyi sajtó beszámolói szerint ütésváltásba is keveredett.

A konfliktust – amelybe később beszállt az Irány egyik képviselőjelöltje is – végül a helyszínre érkező városi rendőröknek kellett megoldaniuk.

A bő két héttel az előre hozott parlamenti választások előtt történt konfliktust több politikai párt vezetése is élesen elítélte. Robert Kalinák később bejelentette: az incidenssel kapcsolatban feljelentést tett a rendőrségen. Igor Matovic az esettel kapcsolatban a szlovák hírügynökségnek azt mondta, hogy ő nem kíván feljelentést tenni az ügyben.

Borítókép: Robert Kalinák volt szlovák belügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/Jakub Gavlak) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.