Harci felszerelésben ment ölni a rotterdami gyilkos + videó

Két emberrel végzett a férfi, indítékai egyelőre ismeretlenek.

Forrás: MTI2023. 09. 28. 21:22
Police report two shootings in Rotterdam
epa10887881 A police officer from the special intervention service prepares outside the Erasmus MC Rotterdam hospital on Rochussenstraat, which has been cordoned off after two shooting incidents in Rotterdam, Netherlands, 28 September 2023. An unknown person wearing combat clothing shot at people first in an apartment and after in the hospital, the police announced. EPA/BAS CZERWINSKI Fotó: EPA/BAS CZERWINSKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két ember halt meg Rotterdamban a két helyszínen, egy magánházban és az Erasmus Egyetemi Klinikán elkövetett lövöldözésben – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap rendőrségi információkra hivatkozva csütörtökön. A rotterdami rendőrségnek az X közösségi oldalon közzétett tájékoztatása szerint egy fegyveres csütörtök délután előbb Rotterdam belvárosának egyik lakóházában nyitott tüzet, majd nem sokkal később a közeli kórház egyik oktatóterméből jelentettek fegyveres támadást. Fred Westerbeke, a rotterdami kerületi rendőrkapitányság vezetője kora esti sajtótájékoztatóján elmondta: a két rotterdami lövöldözés halálos áldozatokat követelt. 

Az áldozatok között van egy, a belvárosi magánházban elkövetett első lövöldözésben megsebesített 39 éves nő, akinek 14 éves lányát szintén lövés érte. Őt rendkívül súlyos állapotban kórházban ápolják. A másik, az egyetemi klinika oktatótermében halálosan megsebesített áldozat az egyetem 46 éves tanára volt

– közölte.

A 32 éves elkövető a holland rendvédelmi szervek harci típusú ruházatát, valamint golyóálló mellényt, hátizsákot és fejhallgatót viselt. Az első lövöldözést követően felgyújtotta az áldozat házát, majd a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikára ment, ahol belépett egy tanterembe, és lelőtt egy 46 éves tanárt – tájékoztatott a rendőrkapitány. 

Bejelentette továbbá, hogy a két fegyveres támadást ugyanaz a gyanúsított követte el. – Nincs ok azt feltételezni, hogy két támadó lett volna – mondta. Közölte továbbá, hogy a gyanúsított az egyetem orvostanhallgatója. A férfit a kórház közelében fogták el, amelyet szintén felgyújtott.

Úgy tűnik, az elfogott férfi egyelőre ismeretlen okból, egyedül cselekedett. 

– Szándékát azonban előre kitervelte, amit az is bizonyít, hogy a lövöldözés két helyszíne legalább másfél kilométerre van egymástól – tette hozzá a rendőrkapitány.

Hugo Hillenaar, Rotterdam főügyésze azt közölte, a gyanúsított ismert a bűnüldöző szervek előtt. 2021-ben állatkínzás miatt indítottak ellene eljárást, és el is ítélték. – Egyelőre nem világos, hogy a tanár és a diák ismerte-e egymást, és ha igen, milyen kapcsolat volt köztük – tette hozzá.

Borítókép: Kommandós a bűntény helyszínén. (Fotó: EPA/Bas Cervinski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.