Iszlamista fegyveresek rakétákkal támadtak egy hajóra

Iszlamisták rakétákkal támadtak egy folyami hajóra és egy katonai táborra Maliban. A hajó elleni támadásnak leglább 49 halottja van, a kormány háromnapos nemzeti gyászt rendelt el.

Forrás: BBC2023. 09. 08. 6:57
null
Kandahr, 2021. szeptember 1. Iszlamista tlib gppusks Kandahrban 2021. szeptember 1-jn. Az iszlamista tlibok augusztusban foglaltk el Afganisztn legnagyobb rszt, miutn az Egyeslt llamok vezette NATO-erk kivonultak az orszgbl, az utols amerikai katona augusztus 31-n tvozott. MTI/EPA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább három rakétát lőttek ki iszlamista fegyveresek egy a Niger-folyón Gaóból Moptiba tartó hajóra, a támadásban legalább 49 ember halt meg – írja a BBC

Néhány órával később az iszlamisták egy katonai tábort is megtámadtak Gao régióban, ahol tizenöt katonát öltek meg. A támadók közül mintegy ötvenen vesztették életüket.

A mali kormány háromnapos nemzeti gyászt rendelt el.

Maliban a 2020-as puccs óta katonai junta van hatalmon. Népszerűségük hamar elenyészett, miután nem voltak képesek visszaszorítani az ország egyes részeit ellenőrzés alatt tartó iszlamistákat. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.