Nem tiltotta ki az orosz rendszámú autókat Finnország

El sem kobozzák az oroszok autóit a határon, hiába lehetett ezt olvasni több helyen.

Forrás: Magyar Nemzet2023. 09. 12. 21:28
Helsinki Forrás: Forrás: Unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 8-án tette közzé az Európai Bizottság azt az ajánlást, hogy ne léphessenek az EU területére orosz rendszámú autóval orosz állampolgárok. Ennek ellenére Finnország nem tiltotta ki az orosz rendszámú autókat az országából. 

Pia Sarivaara, a finn külügyminisztérium szankciós osztályának a vezetője elmondta, hogy bár sok helyen lehetett látni a médiában, hogy orosz rendszámú autók nem léphetnek be az országba vagy elkobozzák a járműveket, ezekből a hírekből semmi nem igaz. Mint mondta, továbbra is behajthatnak Finnországba az orosz rendszámú autók, hogyha változik valami, akkor előre bejelentik majd. 

Hozzátette a képviselő, hogy más, Oroszországgal szomszédos európai uniós országokkal együtt fogják majd tárgyalni a bizottság javaslatait. 

Határozottan cáfolta azokat az értesüléseket is, hogy elkoboznák az autókat a határon.

Finnországba a turisztikai célú beutazás továbbra sem engedélyezett orosz állampolgároknak, de több más kategóriában lehetséges a belépés az ország területére.

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.