„Orbán Viktor tetteivel egy mini-Putyinra emlékeztet” – ízléstelen cikkben szálltak bele a kormányfőbe

A Die Presse német lapban megjelent véleménycikkben azt boncolgatják, hogy Magyarországot ki kellene zárni a NATO-ból.

Forrás: Mandiner2023. 09. 07. 8:53
ORBÁN Viktor; CARLSON, Tucker
Budapest, 2023. augusztus 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által a mai napon közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én. Az interjú közép-európai idõ szerint ma jelent meg Carlsonnak az X közösségi oldalán. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor tetteivel egy mini-Putyinra emlékeztet – írták a Die Presse osztrák lapban megjelent cikkükben a berlini Global Ideas Center virtuális nonprofit szervezet elemzői. A Mandiner által kiszúrt publikációban azt taglalják, hogy Magyarországot „fel kellene kínálni Moszkvának” annak érdekében, hogy Orbán Viktor kutyaszorítóba kerüljön: vagy Oroszországot, vagy a katonai szövetséget kelljen választania. 

Az orosz elnök két éve úgyis ultimátumban követelte, hogy az Észak-Atlanti Szövetség váljon meg az 1997 után csatlakozott országoktól, így be kellene dobni, hogy Magyarország lépjen ki a szervezetből 

– fogalmazott az összeállításban az agytröszt igazgatója, az intézet The Globalist című lapjának felelős szerkesztője. A szerzők szerint így a magyar kormányfő „lelepleződne”, valamint „észhez térne és talán visszatérne a Nyugathoz”.

Ám ha nem, akkor a magyar választóknak azonnal el kell küldeniük a pokolba

− áll a cikkben.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.