Több mint ötven éve eltűnt férfi maradványait találták meg túrázók az osztrák Alpokban

A holttestet egy gleccseren vették észre, helikopteren vitték le a völgybe az emberi maradványokat.

Forrás: MTI2023. 09. 11. 17:57
Fantastic,Evening,Panorama,Of,Bachalp,Lake,/,Bachalpsee,,Switzerland.,Picturesque
1216555750 Fotó: Andrew Mayovskyy Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint ötven éve eltűnt férfi maradványait találta meg két túrázó az osztrák Alpokban a Pinzgau vidéken, Salzburg tartományban – közölte hétfőn az osztrák rendőrség.

A tájékoztatás szerint a holttestet múlt hét csütörtökön vették észre a túrázók egy gleccseren. Az emberi maradványokat a rendőrség helikopteren levitette a völgybe. 

A halottkémi vizsgálat és a maradványok között talált iratok alapján megállapították, hogy egy 1917-es születésű, felső-ausztriai férfiról van szó, akit 1971 augusztusa óta eltűntként tartottak nyilván.

A túrázók a holttestet mintegy 2800 méter magasságban találták Fusch an der Glocknerstrasse település térségében a Hochgruberkees-gleccseren.

A rendőrség jelenleg a hozzátartozókat próbálja megkeresni, hogy egy DNS-vizsgálattal egyértelműen tisztázhassák a halott személyazonosságát. – Elméletileg ugyanis az is előfordulhatott, hogy egy barátja iratait tartotta magánál – mondta az osztrák rendőrség szóvivője.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.