Újabb milliók Ukrajnának – ezúttal Kanadából

33 millió dolláros segítséget nyújt Kanada Ukrajnának légvédelmi képességeinek növelése érdekében.

2023. 09. 17. 21:16
null
Kijev, 2023. május 16. A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma által közreadott képen az ukrán légvédelem által lelõtt orosz rakéta maradványai okozta tüzet oltja egy tûzoltó egy Kijev elleni orosz rakétatámadás után, a 2023. május 16-ra virradó éjszaka. MTI/AP/Rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kanada nemzetvédelmi minisztere szerint az ország 33 millió kanadai dollárt (24,4 millió amerikai dollárt) biztosít az ukrán légvédelmi képességek megerősítésére szolgáló felszerelések vásárlására, írja az Ukrinform. 

„A lyddi katonai kiképzőtáborban tett látogatásom során első kézből láttam, hogy a Kanadai Fegyveres Erők tagjai hogyan adják át az ukrán újoncoknak azokat a készségeket, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy megvédjék országuk szuverenitását. Kanada és az Egyesült Királyság együttesen kiáll Ukrajna mellett, amely azért küzd, hogy megvédje magát Oroszország illegális és indokolatlan inváziójával szemben. 

Kanada elismeri az ukránok bátorságát és erejét, és továbbra is támogatni fogjuk őket azzal az átfogó katonai segítséggel, amelyre szükségük van a harchoz és a győzelemhez 

– mondta Bill Blair, Kanada védelmi minisztere.

Elmondták, hogy 

Kanada 33 millió kanadai dollárt különít el a Nagy-Britanniával kötött partnerség részeként, amely több száz rövid és közepes hatótávolságú légvédelmi rakétát és kapcsolódó rendszereket biztosít Ukrajnának.

Az adományt az Ukrajnának nyújtott új, 500 millió kanadai dollár értékű katonai segély részeként finanszírozzák.

Borítókép: A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma által közreadott képen az ukrán légvédelem által lelőtt orosz rakéta maradványai okozta tüzet oltja egy tűzoltó egy Kijev elleni orosz rakétatámadás után, a 2023. május 16-ra virradó éjszaka (Fotó: MTI/AP/Rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.