Ukrajnában is kudarcnak tartják Zelenszkij amerikai útját

„Mi haszna volt? A nyugati országok már semmit nem akarnak adni Ukrajnának” – mondta Leonyid Kucsma volt ukrán államfő egykori tanácsadója.

2023. 09. 24. 14:24
BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir
Washington, 2023. szeptember 23. Joe Biden amerikai elnök (j) fogadja Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2023. szeptember 21-én. Zelenszkij az ENSZ-Közgyûlés 78. ülésszakára érkezett az Egyesült Államokba. MTI/EPA/Consolidated News Photos pool/Julia Nikhinson Fotó: Julia Nikhinson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legutóbbi nyugati országokba tett útjai igazi kudarcnak nevezhetők. Ezt a véleményt Leonyid Kucsma volt ukrán államfő egykori tanácsadója, Oleg Soskin fogalmazta meg a YouTube-csatornáján.

A politikus szerint ugyanis annak ellenére, hogy Zelenszkijt megtapsolták mind az Egyesült Államokban, mind Kanadában, semmi haszna sem volt a találkozóinak, nem sikerült átütő eredményeket elérnie. 

Mi haszna volt? A nyugati országok már semmit sem akarnak adni Ukrajnának, sem fegyvereket, sem pénzt

– jegyezte meg Soskin, akinek véleménye szerint Kijevnek csak sok üres ígéretet adtak, és ha segítséget ajánlottak, az is jelentéktelen volt.

Végezetül a volt elnöki tanácsadó felhívta a figyelmet az Ukrajna és Lengyelország közötti kapcsolatok megromlására is, amellyel kapcsolatban aggodalmának adott hangot.

Korábban Soskin azt állította, hogy Zelenszkij nem hajlandó újjáépíteni az ország megrongálódott városait, és a tönkrement infrastruktúrát annak ellenére, hogy a Nyugat többször is pénzt adott erre, ezért felvetette, hogy a kiutalt pénzeszközöket esetleg ellopták.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (jobbra) fogadja Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2023. szeptember 21-én (Fotó: MTI/EPA/Consolidated News Photos/Julia Nikhinson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.