időjárás 5°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Volt egy kis pánik a szomszédban: zátonyra futott a hajó, 38 embert kellett kimenekíteni róla

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.26. 14:55 2023.09.26. 15:04
Volt egy kis pánik a szomszédban: zátonyra futott a hajó, 38 embert kellett kimenekíteni róla

Több embert kellett kimenteni a tengerből a rossz időjárási viszonyok miatt Horvátországban – írta az Index.hr internetes hírportál a mentést végzők beszámolója alapján kedden.

Rab szigetén, Lopar közelében egy amerikai és belga turistákat szállító hajó futott zátonyra hétfőn, a szeles időjárás és a hullámok miatt viszont szinte lehetetlen volt megközelíteni a vízi járművet. A lopari önkéntes tűzoltótestület tagjainak végül 

sikerült kimenteniük mind a 38 utast a hajóról, akiket először a tűzoltóotthonban helyeztek el, majd később szállást biztosítottak nekik egy hotelben.

Stanislav Franelic tűzoltóparancsnok elmondta: mivel emberekről volt szó, nem volt választásuk, és a kihajózás mellett döntöttek. „A nagy hullámok miatt rendkívül nehéz volt a mentés, és mivel a turistahajó egy vízből kiemelkedő sziklán ragadt, és elég sekély volt körülötte a víz, vigyázni kellett, nehogy mi is zátonyra fussunk” – mondta.

A Dubrovnik melletti Lokrum szigeténél szintén hétfőn délután 11 kajakost kellett kimenteni a tengerből.

A dubrovniki kikötőparancsnokság közlése szerint kilencüket azonnal sikerült szárazföldre szállítani, két személy után azonban egész nap kutattak. Keresésüket csak kedden reggel függesztették fel, miután megvizsgálták a szigeten lévő összes kölcsönzőt, és kiderült, hogy minden kajak a helyén van.

Kétséges volt, hogy van-e még két ember a tengeren. Szerencsére kiderült, hogy nincs – mondta Mato Kekez kikötőparancsnok a sajtónak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.