Botrányos – reagált Verhofstadt a befagyasztott uniós pénzek folyósítására

A magyarellenes kirohanásairól ismert egykori belga miniszterelnök, Guy Verhofstadt nem bírta ki, hogy ne szóljon bele.

2023. 10. 03. 14:28
VERHOFSTADT, Guy
Interlaken, 2017. január 10. Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának (ALDE) vezetõje, korábbi belga kormányfõ a 15. alkalommal megrendezett kétnapos Nemzetközi Alpesi Szimpózium befektetõi konferencián a svájci Interlakenben 2017. január 10-én. Verhofstadt az elõzõ héten jelentette be, hogy indul az EP elnöki tisztségéért az uniós testület január 17-i elnökválasztásán. (MTI/EPA/Alessandro Della Valle) Fotó: ALESSANDRO DELLA VALLE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az Európai Bizottság feloldhatja a Magyarországnak járó, de tavaly december óta befagyasztott uniós források több mint felét, mintegy 13 milliárd eurót. A Financial Times szerint a döntés mögött az áll, hogy cserébe Brüsszel azt várja, hogy a magyar kormány hajlandó legyen megszavazni az EU költségvetésének megemelését és az Ukrajnának szánt ötvenmilliárd eurós támogatást.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter az üggyel kapcsolatban egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormány várja az Európai Bizottság megerősítését annak kapcsán, hogy a megállapodást tető alá hozzák.

A luxusban élő, magyargyűlölő Guy Verhofstadt is reagált a hírre − szúrta ki a Mandiner. A belga politikus az X-en idézett a lap cikkéből, amely szerint „ahhoz, hogy előrelépést érjünk el az Oroszország elleni 12. szankciós csomagban, fel kell oldanunk a Magyarországnak szánt 13 milliárdos befagyasztott finanszírozás feloldását...”

Ezután annyit írt: 

botrányos... az egyhangúság eredménye a kül- és védelempolitikában, amely tönkreteszi értékalapú közösségünket

Borítókép: Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának (ALDE) vezetője, korábbi belga kormányfő (Fotó: MTI/EPA/Alessandro Della Valle)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.