Brit miniszterelnök: El kell kerülni az erőszak további terjedését a Közel-Keleten

Izraelben tárgyal Rishi Sunak, az Egyesült Királyság miniszterelnöke. A kormányfő szolidaritásáról biztosította tárgyalópartnerét.

Forrás: MTI2023. 10. 19. 13:07
SUNAK, Rishi; HERCOG, Jichák
Jeruzsálem, 2023. október 19. Az izraeli kormány sajtóhivatala által közreadott képen Rishi Sunak brit kormányfõ (b) és Jichák Hercog izraeli elnök megbeszélést folytat a jeruzsálemi elnöki rezidencián 2023. október 19-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol legalább 1400 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 3400 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/GPO/Kobi Gidon Fotó: Kobi Gidon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rishi Sunak brit miniszterelnök csütörtökön Izraelben találkozott Jichák Hercog izraeli elnökkel, és megállapodtak arról, hogy a régióban el kell kerülni az erőszak elharapódzását – közölte a brit kormány. 

A miniszterelnök és Hercog elnök hangsúlyozta: elengedhetetlenül szükséges elkerülni az erőszak további terjedését a régióban. Megegyeztek, hogy a folytatják az együttműködést ennek érdekében

– áll a Downing Street közleményében, amelyet az MTI idézett.

Ezen felül arról is megállapodtak, továbbra is dolgozni fognak azon, hogy elérjék a túszként fogva tartott brit állampolgárok elengedését. Sunak nyomatékosította, hogy az Egyesült Királyság szolidáris Izraellel, és azt is hangsúlyozta, hogy be kell juttatni a humanitárius segítséget Gázába. 

Szolidaritást vállalunk önnel és az izraeli néppel, és kiállunk amellett, hogy Izraelnek joga van megvédenie magát, hogy helyreállítsa a biztonságot, és biztosítsa a túszul ejtett emberek biztonságos visszatérését

– mondta Sunak Hercognak a találkozó televízióban közvetített részén.
A palesztinok a Hamász tetteinek áldozatai. Fontos, hogy továbbra is megadjuk a hozzáférést a humanitárius segítséghez – tette hozzá a brit miniszterelnök.

Borítókép: Az izraeli kormány sajtóhivatala által közreadott képen Rishi Sunak brit kormányfő (b) és Jichák Hercog izraeli elnök megbeszélést folytat a jeruzsálemi elnöki rezidencián 2023. október 19-én (Fotó: MTI/EPA/GPO/Kobi Gidon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.