Elképesztő méreteket öltenek az izraeli utcai harcok + videók

A közösségi oldalakon olyan videókat is látni, melyeken állítólag izraeli katonák holttesteit viszik a palesztinok Gázába.

2023. 10. 07. 11:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ezer rakétát lőttek ki Izraelre reggel óta – jelentette ki Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője. Az országot reggel fél 6 óta lövik a Gázai övezetből, de a Hamász emberei a szárazföldről, tengerről és levegőből is beszivárogtak Izraelbe, s támadásokat indítottak. Az országban tapasztalható kaotikus állapotokról a közösségi oldalakon rengeteg felvétel kering.

Az utcákon szabályos háborús helyzet alakult ki. Terepjárókkal érkező fegyveresek lövöldöznek.

Mint arról már korábban is beszámoltunk, miközben folyamatosan rakétákat lőnek a Gázai övezetből Izraelre, izraeli katonákat ejtettek túszul, s utcai harcok folynak Izraelben a behatolt Hamász egységekkel.

Válaszul a Hamász által Gázából Izraelre indított rakétákra, az izraeli védelmi erők (IDF) a Hamász gázai létesítményeit vették célba. Az izraeli hadsereg közlése szerint szerint több tucat vadászgép indult a Gázai övezetbe.

A közösségi oldalakon olyan videókat is látni, amelyeken állítólag izraeli katonák holttesteit viszik a palesztinok Gázába.

Palesztin nők egy csoportja pedig egy megölt izraeli katonától ellopott automata puskával ünnepelte a támadást.

Az izraeli katonai szóvivő nem volt hajlandó kommentálni a Hamász által foglyul ejtett izraeliekről szóló híreket.

Az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió a katonai szóvivőre hivatkozva azt írta, több ezer tartalékost fognak fegyverbe hívni. Az X-re felöltött videókon azt látni, hogy a palesztinok brutálisan kegyetlenkednek Izraelben, miközben azt kiáltják „Allah Akbar”.

Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter kijelentette, Izrael meg fogja nyerni ezt a háborút a Hamász ellen.

A Hamász ma reggel súlyos hibát követett el, és háborút indított Izrael állam ellen. Az IDF csapatai minden helyszínen harcolnak az ellenség ellen. Felszólítom Izrael összes állampolgárát, hogy kövesse a biztonsági utasításokat. Izrael állam fogja megnyerni ezt a háborút

– fogalmazott.

Borítókép: Káosz Izrael utcáin (Forrás: X, Shami Khan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.