Helyretette a kapus az aranylabdás franciát, aki Palesztina mellett állt ki

A sportvilágba is beférkőzött az izraeli–palesztin háború, egymásnak estek az emberek.

2023. 10. 17. 18:59
Forrás: Al-iItihad F.C.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael és a Hamász háborújában szólalt meg a Real Madrid egykori labdarúgója, aki most a szaúdi ligában szereplő el-Áttihád játékosa, Az X közösségi oldalon írta ki franciául, hogy imádkozik minden gázai lakosért, akik igazságtalan izraeli bombázások áldozatai lettek. Arra is utalt, hogy sem nőket, sem gyerekeket nem kímélnek az izraeli erők. 

Erre reagált Dudu Aouate egykori labdarúgó, 78-szoros izraeli válogatott. Tömören és nyersen fogalmazta meg véleményét, amit fordítsunk úgy, hogy „Nagy barom vagy!”. Ezt öt nyelven, arabul, franciául, angolul, héberül és spanyolul is megírta.  

Benzema már korábban is jelezte, hogy hithű muszlim. Amikor Szaud-Arábia igazolt, akkor azt nyilatkozta, hogy azért is igazolt az arab ligába, mert az az iszlám közepe.

Nem Benzema az egyetlen, aki hangot adott Palesztina támogatásnak. A Bayern München marokkói labdarúgója egy videót osztott meg Instagramon, amelyhez azt írta:

Istenem, segíts Palesztinában elnyomott testvéreinknek győzelmet aratni. Isten adjon irgalmat a halottaknak, Isten gyógyítsa meg sebesültjeiket.

 

Klubcsapata reagált a marokkói posztjára és elmondták, hogy beszélnek majd a sportolóval, ha visszatért a válogatottszünetről.

Borítókép: Karim Benzema aranylabdás francia labdarúgó (Fotó: El-Áttihád F. C.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.