Hírhedt magyargyűlölőre csaphatott le az ukrán titkosszolgálat

Házkutatások és letartóztatások zajlanak Munkácson – írja a Transkarpatia.net. Az ATV meg nem erősített információi szerint a magyargyűlölő polgármester, Andrij Baloga lehet a letartóztatottak egyike. Ha a hír igaz, nem előzmények nélküli: a Baloga-klán egyik fő támogatóját, Ihor Kolomojszkij oligarchát nemrég tartóztatták le csalás és pénzmosás gyanújával.

2023. 10. 10. 10:56
Munkács Turul Fotó: Bereczky Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információink szerint a kárpátaljai Munkácson ma tömeges házkutatások zajlanak az SZBU és a NABU munkatársainak bevonásával. Szemtanúk elmondása szerint a házkutatások a városi közigazgatásban és a járási tanácsban zajlanak

− írja a  Transkarpatia.net kárpátaljai ukrán hírportál.

Az ATV meg nem erősített információi szerint a város magyarellenes polgármestere, Andrij Baloga is a letartóztatottak között lehet. 

Az ő nevéhez fűződik többek között a turul eltávolítása a munkácsi várból, illetve a munkácsi magyar nyelvű iskola igazgatójának jogellenes elbocsátása, az iskola tanárainak és diákjainak kálváriája, és a magyarok által alapított helyi sportegyesület ellehetetlenítése is.

Andrij Baloga a Kárpátalja-szerte hírhedt Baloga-klán tagja. Mint arról beszámoltunk, a családfő, Viktor Baloga parlamenti képviselő mentorát és fő támogatóját, Ihor Kolomojszkij oligarchát nemrég csalás és pénzmosás gyanújával letartóztatták, a kérdés most az, ki lesz a következő a sorban. 

Borítókép: A munkácsi Turul-szobor (Fotó: Bereczky Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.