Izraeli Merkava tankokat is megszereztek és elpusztítottak a palesztin terroristák + videó

Van, amit hátrahagytak az izraeliek, mást viszont sikerült kilőniük.

2023. 10. 07. 16:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösségi médiában több olyan felvétel is megjelent, amely szerint izraeli Merkava tankokat is elpusztítottak vagy megszereztek a palesztin terroristák. Az egyik videó tanúsága szerint legalább egy harckocsit, illetve több páncélozott gyalogsági harcjárművet hagytak hátra a menekülő izraeli katonák. A Hamász harcosai ezeket aligha tudják használni vagy hasznukra fordítani, de a győzelem jelképes az „elpusztíthatatlannak” hitt fegyver fölött.

Mint az MTI emlékeztet rá, a Merkava tankok már a nyolcvanas évek óta az izraeli hadsereg fő harckocsijai. A páncélos hadtest nemrég cserélte le a legtöbb Merkava Mark 3 típust a 2003-ban bevezetett Mark 4-es típusra.

Egy másik videón az lászik, hogy egy tankra fel is másztak. A videó alapján úgy tűnik, hogy a harckocsi sértetlen, minden bizonnyal ezt is egy kiürített bázison hagyták hátra.

A Hamász olyan videókat is nyilvánosságra hozott, melyeken az látszik, hogy drónról ledobott bombával semmisítettek meg egy páncélost. Ilyen módszert az utóbbi időben gyakran használnak Ukrajnában, a terrorszervezet eszköztárában viszont újnak számít.

Úgy tűnik, az akció sikeres volt, a tankot valóban sikerült semlegesíteni.

Borítókép: Merkava tank a palesztinok kezén (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.