Késekkel a kezében imádkozott a migráns a nyílt utcán, nem lett jó vége + videó

Újabb vérengzésre készült egy migráns a belga fővárosban, de a rendőrség időben közbelépett.

2023. 10. 28. 12:26
Shadow,Of,The,Hand,Holding,A,Big,Sharp,Knife.,Murderer,
1417367297 Fotó: rootstock Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég a Brüsszel melletti Saint-Josse-ten-Noode-ban a rendőrök elfogtak egy férfit, aki az útra borulva imádkozott, késekkel a kezében, amelyek közül az egyik inkább hasonlított egy kardra. 

Amikor a rendőrök megérkeztek, a gyanúsított, a 21 éves illegális bevándorló Amine B. elszaladt. A férfi megpróbált megszabadulni a hajsza közben a fegyvereitől az egyik hídnál, ám amikor a rendőrség végül elkapta őt, még akkor is volt nála két kés, pedig kettőt útközben már eldobott. 

Letartóztatása közben is fenyegette a rendőröket, azt üvöltötte nekik, hogy bosszút áll rajtuk, felismeri őket és megöl minden hitetlent. 

A közösségi médiában többen felszóltak a rendőrség akciója ellen, ám – mint a hatóságok fogalmaztak – a beavatkozásnak köszönhetően valószínűleg sikerült elkerülni egy újabb támadást.

Nincs még két hete, hogy a 45 éves tunéziai illegális bevándorló Abdesszalam Lasszúd megölt két svéd futballszurkolót a Belgium–Svédország labdarúgó-mérkőzés előtt. A terrorista az X közösségi oldalon közzétett videójában azt állította, hogy tetteit egy hatéves amerikai–palesztin kisfiú halála miatt követte el, majd ezt követően arról beszélt, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet harcosa. Az elkövetőt másnap lelőtték a hatóság emberei.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.