Kilenc ember meghalt, amikor beomlott a templom teteje + videók

A vasárnapi mise alatt beomlott egy templom teteje egy észak-mexikói városban, a balesetben legalább kilenc ember életét vesztette és negyvenen megsérültek.

2023. 10. 02. 8:28
This handout picture released by the Tamaulipas Civil Protection shows a priest looking at the site where people were trapped after a church roof collapsed in Ciudad Madero, Tamaulipas State, Mexico, on October 1, 2023. At least seven people were killed in northeastern Mexico on Sunday after the roof of a church came crashing down during a service, local officials said. (Photo by Handout / Tamaulipas Civil Protection / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TAMAULIPAS Fotó: AFP/Tamaulipas Civil Protection
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösségi oldalakra felkerült videón az a pillanat látható, amikor a templomtető beomlik, majd szürke porfelhő száll a levegőbe, és a falak megdőlnek. Kilenc ember meghalt, további negyvenet pedig a közeli kórházakba szállítottak, míg további harminc hívőt még nem találtak meg – mondta a hatóság egyik embere, Jorge Cuéllar.

A mentőcsapatok egész éjszaka dolgoztak, hogy kiszabadítsák a túlélőket a romok alól, és hogy megtalálják a harminc eltűntet.

Az egyik helyi tévének nyilatkozva Cuéllar megköszönte a helyi üzletembereknek, hogy felszerelést hoztak a romok eltávolításához és a mentési munkálatokhoz.

Jose Armando Alvarez, a Tampico római katolikus egyházmegye püspöke elmondta, hogy arra kéri az embereket, hogy imádkozzanak a túlélőkért, akik megmentésén még mindig dolgoznak.

Borítókép: (Fotó: AFP/Tamaulipas Civil Protection)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.