Megtámadták a holland jobboldal vezetőjét + videó

A holland média beszámolói szerint egy ukrán volt a támadó, tette közben Putyint becsmérelte.

Forrás: MTI2023. 10. 27. 21:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A holland Fórum a Demokráciáért (FvD) jobboldali párt pénteken bejelentette, hogy a jövő hónapban esedékes előre hozott választások előtt felfüggeszti a kampányát, miután a vezetőjét egy esernyővel megütötték Belgiumban. 

Az interneten közzétett felvételeken látni lehetett, amint egy férfi ráhúz egy esernyővel Thierry Baudet-re, az FvD vezetőjére, amikor csütörtök este megérkezett a belgiumi Gent egyetemének campusára, ahol egy diákszervezet által összehívott konferencián tartott előadást. A támadót a rendőrség rövid idő alatt megfékezte, és bevezette a politikust az épületbe, ahol megtartotta előadását.

A Fórum a Demokráciáért a tegnap esti genti incidens miatt a következő napokban felfüggeszti a kampányát

– írta a párt az X-en. A közlemény szerint Thierry Baudet kisebb agyrázkódást szenvedett. A holland média szerint a támadó azt mondta, hogy ukrán származású, és az agresszió során becsmérelte Putyint.

Teljességgel elfogadhatatlan, ami Thierry Baudet-vel történt – jelentette ki Mark Rutte miniszterelnök. – Harcolhatnak a politikusok nézeteivel, amelyekkel nem értenek egyet – szavakkal, de soha nem erőszakkal – írta az X-en a kormányfő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.