Óriási pofonba szaladt bele Guy Verhofstadt

Nem csak Jávor Benedek rúgott hatalmas öngólt.

2023. 10. 02. 18:48
VERHOFSTADT, Guy
Brüsszel, 2018. február 28. Guy Verhofstadt, az Európai Parlament Brexit-ügyi referense az EP brüsszeli plenáris ülésén 2018. február 28-án. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq) Fotó: STEPHANIE LECOCQ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan Karácsony Gergely főpolgármester brüsszelita segédjét nem múlja felül Guy Verhofstadt, de hasonló hibát követett el az X- (korábban Twitter) felületén.

Jávor Benedek lelkesedésében azt felejtette el, hogy nem elég sem exit pollt, sem közvélemény-kutatást nyerni. Guy Verhofstadt, a magyarellenes kirohanásairól ismert egykori belga miniszterelnök a demokrácia és Ukrajna támogatásának erősödését hirdette a Europe Elects (Európa Választ) oldal által közölt exit poll felmérés után. Ezek az adatok azonban pusztán a közvélemény‑kutatásnak az a formája, amikor a választások során az embereket közvetlenül a szavazófülkéből való kilépés után kérdezik meg véleményükről.

Az arcpirító helyzet pedig utolérte a liberális belga politikust, amikor hivatalossá váltak az eredmények. A bejegyzést másnap korrigálta a magyarfóbiás képviselő, aki a bejegyzésében azt írta: 

az exit pollok tévedtek, de ez volt a liberális pártok eddigi legjobb eredménye Szlovákiában.

 

Borítókép: Guy Verhofstadt az EP brüsszeli plenáris ülésén (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.