Palesztinok tízezreit akarja a brit szigetekre vinni a skót kormányfő

Humza Yousaf korábban amiatt panaszkodott, hogy Skócia túl fehér ország, és szinte minden vezető fehér.

2023. 10. 21. 14:47
null
BRITAIN-SCOTLAND-POLITICS-SNP Fotó: ANDY BUCHANAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Humza Yousaf, Skócia első muszlim kormányfőjének anyósa és apósa is Gázában rekedtek, a politikus pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy segítsen a rokonain. Yousaf azonban nem csak őket, hanem palesztinok tízezreit is a brit szigetekre szállítaná, erről a napokban beszélt egy konferencián. Ragaszkodott ahhoz, hogy országa készen áll a palesztin menekültek befogadására, és sürgette az Európai Unió többi tagállamát, hogy ugyanezt tegye.

Skócia vezetője a szocialista Skót Nemzeti Párt (SNP) pártrendezvényén felszólította a nemzetközi közösséget, hogy kötelezze el magát egy menekültprogram mellett a gázai nép számára. A skót kormányfő sürgős lépéseket követelt a brit kormánytól, mondván, hogy azonnal hozzon létre egy áttelepítési tervet.

Mindeközben a Gázai övezetet kormányzó betiltott terrorszervezet, a Hamász támogatói jelenleg Európa-szerte, többek között Londonban, Berlinben és Párizsban is tüntetnek, egyes megmozdulások erőszakos vérengzésbe és a rendőrökkel való összecsapásba torkollanak.

Emlékezetes, Humza Yousaf korábban amiatt panaszkodott a parlamentben, hogy Skócia túl fehér ország, és szinte minden vezető fehér. 

Borítókép: Humza Yousaf skót kormányfő (Fotó: Andy Buchanan/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.