Robbantottak az izraeli nagykövetség előtt

A ciprusi hatóságok négy szíriai állampolgárságú fiatalt vett őrizetbe, náluk kést is találtak.

Forrás: MTI2023. 10. 22. 7:40
null
Teherán, 2023. október 13. Izraeli zászlót égetnek Izrael ellen, a Gázai övezetben élõ palesztinokat támogatva tüntetõ irániak Teheránban 2023. október 13-án. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol 1300 ember életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 1500 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh Fotó: Abedin Taherkenareh Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb robbanószerkezet lépett működésbe szombat éjjel Izrael nicosiai nagykövetségének épületénél, a robbanásban senki nem sebesült meg, kár nem keletkezett. A ciprusi rendőrség az ügyben négy, szíriai állampolgárságú embert őrizetbe vett – közölték ciprusi hatósági források. A tájékoztatás szerint a négy, 17 és 21 év közötti gyanúsítottnál – akiket a nyomozás idejére őrizetben tartanak – kést is találtak.

Tűzszerészek azt közölték, a helyszínen lévő „kis fémtárgyban nagyon kis mennyiségű pirotechnikai anyagra” bukkantak.

A gyanúsítottak közül ketten a robbanás helyszínétől nem messze sétáltak, másik két társuk pedig a közeli utcában parkoló gépkocsiban ült. Az autóban két kés mellett egy kalapácsot is találtak. A közösségi médiára felkerült képeken látható, hogy az épületet kordonnal vették körül. A hatóságok nem közölték, az ügy összefüggésben lehet-e az izraeli–palesztin konfliktussal, amelynek nyomán az Európai Unió országaiban fokozott biztonsági intézkedéseket rendeltek el.

Borítókép: Illusztráció. Izraeli zászlót égetnek Izrael ellen, a Gázai övezetben élő palesztinokat támogatva tüntető irániak Teheránban 2023. október 13-án (Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.