Szergej Sojgu: Nincs szükség további mozgósításra

Az orosz hadseregbe idén már több mint 335 ezren jelentkeztek, így nincs szükség arra, hogy további mozgósításokat hajtsanak végre.

Forrás: Reuters2023. 10. 03. 18:22
SOJGU, Szergej
Oroszország, 2023. augusztus 4. Az orosz védelmi minisztérium által készített képen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (k) az Ukrajna elleni orosz háborúban részt vevõ középsõ hadseregcsoport parancsnokságán tett látogatásán egy meg nem nevezett helyen 2023. augusztus 4-én. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország nem tervez további mozgósításokat az ukrajnai háborúba, mivel idén eddig több mint 335 ezren jelentkeztek a fegyveres erőkbe vagy az önkéntes egységekbe − erről beszélt Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden. 

Sojgu az állami televízióban elmondta, hogy 

az év eleje óta több mint 335 ezer ember lépett katonai szolgálatba szerződés alapján és önkéntes alakulatokban. Csak szeptemberben több mint ötvenezer állampolgár írt alá szerződést. Ezek a számok azt mutatják, hogy Oroszország jelentős előrehaladást ért el mind az újoncok szerződtetésével, mind a Wagner-zsoldosok önkéntes alakulatokba való felvétele terén.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, tavaly szeptemberben háromszázezer tartalékos részleges mozgósítását rendelték el. Azóta Vlagyimir Putyin többször is kijelentette, hogy nincs szükség a mozgósítás megismétlésére.

Elemzők szerint egyébként hosszú háborúra kell felkészülni, hiszen nem sokat mozdult tavaly óta a frontvonal. Sőt időközben fény derült rá, már az amerikai hírszerzési elemzések sem tartják azt a tavaszi nagy ukrán ellentámadásról, hogy eléri a célját, és visszafoglalják a kulcsfontosságú délkeleti Melitopol városát.

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium által készített képen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (középen) az Ukrajna elleni orosz háborúban részt vevő középső hadseregcsoport parancsnokságán tett látogatásán egy meg nem nevezett helyen 2023. augusztus 4-én. (Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.