Támogatja a Hamász terrorját a budapesti CEU volt vendégelőadója is

Joseph Massad dicsérte a terrorszervezet izraeli civilek elleni támadását.

Forrás: Mandiner2023. 10. 13. 21:25
null
Athén, 2023. október 12. Résztvevõk az athéni parlament elõtt rendezett palesztinpárti szimpátiatüntetésen 2023. október 12-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, legalább 1300 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 1300 ember halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz Fotó: Jánisz Koleszidisz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joseph Massad, a New York-i Columbia Egyetem professzora a szombati Hamász-támadás másnapján az Electronic Intifada nevű Izrael-ellenes, antiszemita lapban megjelent cikkében dicsérte a szervezet izraeli civilek elleni támadását – írja a Mandiner.

Massad, aki pár évvel ezelőtti cikkében már kifejtette, hogy legitimnek tekinti az Izraellel szembeni erőszakos fegyveres fellépést, a „fantasztikus”, a „hihetetlen” és az „elképesztő” jelzőkkel illette a terroristák cselekedeteit. Szerinte a támadással „halálos csapást mérnek az izraeli gyarmatosítók hadseregükbe vetett bizalmára és arra, hogy megvédje őket”.

Már 2015-ben Budapesten a CEU vendégelőadójaként arról beszélt, hogy Izrael olyan „gyarmatosító, apartheid entitás”, amelynek nincs helye a Közel-Keleten, és a palesztinok nagyot hibáztak, amikor feladták a fegyveres harcot a cionistákkal szemben. A kijelentése hatalmas botrányt robbantott ki, a CEU pedig elhatárolódott Massadtól.

 

Borítókép: Illusztráció: Résztvevők az athéni parlament előtt rendezett palesztinpárti szimpátiatüntetésen 2023. október 12-én (Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.