Tízezres tömeg tüntetett Palesztina mellett, Izrael ellen Párizsban + videók

Hatalmas tömeg gyűlt össze a Place de la République-n, hogy Palesztinát éltessék.

2023. 10. 22. 20:17
FRANCE - PRO-PALESTINE DEMONSTRATION IN PARIS
FRANCE-PRO-PALESTINE DEMONSTRATION IN PARIS Fotó: VIRGINIE HAFFNER
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy tizenötezer ember gyűlt össze a párizsi Place de la République-n, hogy Palesztinát éltessék és Izraelt elítéljék. Ez volt az első palesztinpárti tüntetés, amelyet engedélyeztek a francia hatóságok az október 7-i, Hamász által elkövetett támadás óta. 

A tiltakozók között rengetegen Izrael-ellenes táblákat tartottak és skandáltak. „Izrael gyilkos, Macron bűnrészes” – harsogta a tömeg, miközben a Gázai övezetet koncentrációs táborokhoz hasonlító molinókat is fel lehetett fedezni. 

Palesztinpárti tüntetők gyűltek össze Marseille-ben is, ahol a szónoklók elmondták: a palesztin nép oldalán állnak, és nem lehetnek semlegesek egy elnyomó és egy elnyomott között. Október 28-ára ismét tüntetésre szólították fel az összegyűlteket.

 

A tüntetésen több szélsőbalos politikus is részt vett, akik a közösségi médiában megosztott bejegyzéseikben kiálltak az Izrael-ellenes rigmusokat skandáló tömeg mellett. 

Borítókép: Egy korábbi Palesztina melletti tüntetés Párizsban (Fotó: AFP/Hans Lucas/Virginie Haffner) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.