Újabb erős földrengés rázta meg Afganisztánt + videó

Néhány napon belül a második nagy erejű földrengés rázta meg Afganisztánt helyi idő szerint szerda hajnalban.

Forrás: BBC2023. 10. 11. 7:22
null
Zenda Jan, 2023. október 8. Afgán férfiak túlélõket keresnek az elõzõ napi földrengés után a nyugat-afganisztáni Herát tartomány egyik településén, Zenda Janban 2023. október 8-án. A hivatalos adatok szerint több mint kétezer ember halt meg az elõzõ napi heves földrengésben Afganisztán nyugati részén. MTI/AP/Omid Haqjoo Fotó: Omid Haqjoo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újabb rengés epicentruma Herát városától 28 kilométerre északra található – számolt be róla a BBC. A pusztítás mértékéről egyelőre nincs információ, de sokan már a szabadban töltötték az éjszakát, mivel otthonaik a szombati rengésben összeomlottak vagy megrongálódtak.

A szombat reggeli 6,3-as erősségű rengés a Herát városától mintegy 40 kilométerre fekvő Zindajan körzetet sújtotta. A térségben hiány van takarókból, élelmiszerekből és egyéb ellátmányokból is.

Mivel Afganisztán az eurázsiai és az indiai tektonikus lemez találkozásának közelében fekszik, területe, különösen a Hindukus-hegység vidéke erősen veszélyeztetettnek számít a földmozgások szempontjából.

Borítókép: Afgán férfiak túlélőket keresnek az előző napi földrengés után a nyugat-afganisztáni Herát tartomány egyik településén, Zenda Janban 2023. október 8-án (Fotó: MTI/AP/Omid Haqjoo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.