A Kelet és Nyugat közötti együttműködést sürgette Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter Szkopjéba utazik az EBESZ ülésére, amelyen orosz kollégája, Szergej Lavrov is részt vesz.

Forrás: MTI2023. 11. 30. 7:56
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter útban Észak-Macedóniába, az EBESZ ülésére 2023. november 30-án (Fotó: Facebook/Szijjártó Péter) Fotó: MARTON_KIRALY Forrás: Facebook/Szijjártó Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A mi érdekünk az, hogy Kelet és Nyugat között civilizált együttműködés legyen, azzal ugyanis Magyarország jól jár” – írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a világ számos súlyos biztonsági kihívással néz szembe, talán soha nem volt ilyen rossz a globális biztonsági helyzet a hidegháború vége óta.

A Kelet–Nyugat kapcsolatok ellenségeskedéssé alakulása miatt egyszer már blokkokra osztották a világot, amiből mi, magyarok nagyon rosszul jöttünk ki

tette hozzá.

„A civilizált együttműködés alapja a párbeszéd, a párbeszédhez pedig kommunikációs csatornák kellenek. Ha ezeket bezárjuk, akkor a békés együttélés lehetőségét semmisítjük meg” – fogalmazott Szijjártó Péter. A tárcavezető szerint ezért van nagy jelentősége az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) csütörtöki miniszteri tanácsülésének, amelyre Szkopjéban kerül sor, s amelyen részt vesz az amerikai és az orosz kolléga is. „Jó lenne, ha a jövőben többször beszélnének egymással, mert az elhozná egy békésebb jövő reményét. Irány Észak-Macedónia!” – fogalmazott Szijjártó Péter a közösségi oldalán.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter útban Észak-Macedóniába, az EBESZ ülésére 2023. november 30-án (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.