A NATO főtitkárával tárgyalt Novák Katalin, a svéd csatlakozás volt a fő téma + videó

Novák Katalin reméli, hogy a skandináv ország hamarosan a NATO tagja lesz, de ebben a kérdésben a magyar parlament fog dönteni.

Forrás: Hír TV2023. 11. 08. 19:50
NOVÁK Katalin; STOLTENBERG, Jens
Novák Katalin Belgiumban Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország értékes partner, a magyar katonáknak fontos szerepük van a nyugat-balkáni térség stabilizálásában – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, miután Novák Katalin köztársasági elnökkel találkozott Brüsszelben. A Hír TV tudósítása szerint a megbeszélésen központi téma volt a svéd NATO-tagság, ezzel kapcsolatban Stoltenberg azt mondta, arra számít, hogy Magyarország további késedelem nélkül ratifikálja majd azt.

A Hír TV kérdésére válaszolva Stoltenberg kiemelte, hogy a NATO komolyan veszi az ukrajnai kisebbségek helyzetét és ügyét, és folyamatos dialógusban van az ukrán kormánnyal.

Novák Katalin a találkozót követően arról beszélt, hogy a magyar hadsereg főparancsnokaként is tárgyalt ma Jens Stoltenberggel, és hozzátette, hogy az ukrajnai háború eszkalálódása Magyarország biztonságát veszélyeztetné. 

Utalt arra is, hogy fél éve súlyos támadás érte a magyar katonákat Koszovóban, ennek ellenére töretlenül kitartanak a Nyugat-Balkánon.

Svédország kapcsán Novák Katalin kiemelte, reméli, hogy a skandináv ország hamarosan a NATO tagja lesz, de ebben a kérdésben a magyar parlament fog dönteni.

Borítókép: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt a védelmi szövetség brüsszeli székházában 2023. november 8-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.