A német zöldpártiak továbbra is támogatnák a migránsokat

Amíg a hármas kormánykoalícióból ketten kezdik felismerni a helyzet súlyosságát, a zöldek hajthatatlanok.

Forrás: V4NA2023. 11. 02. 16:40
null
Idomeni, 2016. március 8. Egy migráns német zászlót lenget a Görögországot és Macedóniát elválasztó határkerítés görög oldalán, Idomeni közelében lévõ sátortáborban 2016. március 8-án. A macedón hatóságok szigorították a migránsok belépésének feltételeit, hogy lassítsák a menekültáradatot. A határ görög oldalán már több mint 14 ezer migráns torlódott fel. (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj) Fotó: Valdrin Xhemaj
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb törésponthoz jutott a szociáldemokrata–zöld–liberális német szövetségi kormánykoalíció, amelyet sokan csak „közlekedési lámpának” neveznek a piros-sárga-zöld pártszínek miatt − írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

Most is a tömeges illegális migráció kapcsán vesztek össze a pártok. Amíg a kormány az utóbbi hetekben belátta, hogy óriásit hibáztak a migrációs politikában, és tarthatatlanná vált a bevándorlási krízis az országban, addig

Ricarda Lang, a Zöldek párt vezetője elutasította a menedékkérők szociális juttatásainak csökkentését. 

A német politikus kifejtette, hogy szerinte vigyázni kell, hogy ne legyen verseny abból, ki követel keményebb intézkedéseket, hanem azt nézzék meg, mi az, ami segít. 

Németországban annyira megéri megélhetési migrásnak lenni, hogy annyit kereshetnek vele, mint egy heti 40 órában dolgozó német. Ez nyilván serkentően hat a migránsokra, akik naponta százával érkeznek az országba.

Ugyanakkor legkisebb kormánypártként a liberálisok elképzelhetőnek tartják, hogy nagyon szűkös feltételek mellett akár nullára csökkentsék a migránsok juttatásait.

A liberálisok szövetségi pénzügyminisztere, Christian Lindner nemrég azzal került a lapokba, hogy elmondta, nem kizárt, hogy pártja kilép a kormányból. Szerinte ugyanis eljöhet a pont, amikor azt kell mondani: jobb nem kormányozni, mint rosszul kormányozni. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.