A repülőtereket is migránsszállókká alakítanák az Egyesült Államokban

A belbiztonságért felelős minisztérium négy reptéren összesen hatvanezer illegális bevándorló elhelyezését javasolja.

2023. 11. 09. 17:28
null
Eagle Pass, 2023. szeptember 22. A Rio Grande határfolyóban gyalogló illegális bevándorlók Mexikóból a texasi Eagle Passba tartanak 2023. szeptember 21-én. Mexikó és az Egyesült Államok között Eagle Pass az egyik legnépszerûbb átkelõfolyosó, ahol 2022 október óta 270 ezer illegális határátlépést regisztráltak a hatóságok. Az utóbbi napokban a folyami határon át naponta 300 ezer migráns próbál átjutni Texas államba. MTI/EPA/Adam Davis Fotó: Adam Davis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 70 képviselőházi republikánus  arra kéri Joe Biden elnök közlekedési miniszterét, Pete Buttigieget, hogy ejtse azokat a terveket, amelyekben a belbiztonsági minisztérium (DHS) 60 ezer migráns elhelyezését javasolta négy állami repülőtéren és különböző más New York-i és New Jersey-i létesítményekben.

Ezek a repülőterek és közösségeik joggal tartanak attól, hogy a chicagói O’Hare nemzetközi repülőtér nagyobb változatává alakulnak át. Mint ismert, a jelentések szerint a terminál egy részét migránsok százainak menedékhelyévé alakították át. 

Egy olyan időszakban, amikor az adminisztráció biztonsági kockázatok miatt magasabb átvilágítási követelményeket javasol az ismert légitársaságok személyzetének tagjaira, rendkívül aggasztónak tartjuk, hogy nem veszik figyelembe a biztonsági kockázatokat, amelyeket több ezer ismeretlen személy elhelyezése jelent a repülőtereken, és amelyek közül több érzékeny katonai létesítményeknek ad otthont

– áll a republikánusok által aláírt kiáltványban. 

Joe Biden hivatalba lépése óta becslések szerint hatmillió határátlépő és illegális bevándorló jutott az Egyesült Államokba, ez meghaladja 31 állam lakosságát. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/EFE/Alberto Valdes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.