Elképesztő borzalmakat élt át a Hamász fogságából szabadult magyar–izraeli lány

A terroristák felgyújtották a házat, ahová elbújt. Miután nem kapott levegőt, kimenekült, a terroristák pedig ekkor túszul ejtették a 18 éves lányt és édesanyját.

2023. 11. 26. 11:41
null
Izrael, 2023. november 25. Margalit Mozes, a Gázai övezetet uraló, palesztin iszlamista Hamász szervezet által szabadon engedett túszok egyike egy izraeli katonanõ társaságában izraeli területen 2023. november 24-én. A Hamász ezen a napon átadta a nemzetközi vöröskereszt képviselõinek az október 7-i terrortámadásban elhurcolt izraeli túszok elsõ csoportját. MTI/AP/IDF Fotó: IDF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, egy magyar állampolgársággal rendelkező nő is van a Hamász által szombaton szabadon bocsátott túszok között – jelentette mindezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton késő este.

Immáron meg tudjuk erősíteni a jó hírt, miszerint az Izrael és a Hamász megállapodása alapján a mai napon szabadon bocsátott túszok között van egy magyar állampolgársággal rendelkező hölgy, aki már Izraelben tartózkodik és biztonságban van

– fogalmazott a miniszter. 

Az éjszaka szabadult 18 éves Noga Weiss nagynénje, Osnat Weiss korábban a Hetek című lapnak adott interjút a felkavaró esettel kapcsolatosan.  A kibuc elleni támadás során Noga nagynénje először a lányok édesanyjával tartotta a kapcsolatot, az asszony jelezte a nagynéninek, hogy a kibuc, ahol laknak, Hamász-terroristákkal van tele.

Mint kiderült, amikor megszakadt a hívás, Osnat a 18 éves unokahúgának, Nogának üzent, aki azt írta, betörtek hozzájuk a fegyveresek, ő pedig az ágy alá bújt el, utána pedig a terroristák felgyújtották a házat. Noga két nővére túlélte a támadást, ők egy másik lakásban bújtak el. 

Miután Noga a felgyújtott lakásban már nem kapott levegőt a füsttől, ezért kimenekült a házból az ablakon keresztül, miután a Hamász-terroristák túszul ejtették, ahogyan az édesanyját, Shirit is. 

A szintén magyar–izraeli kettős állampolgár édesapát, Ilant eltűntként tartják azóta is nyilván, ő még aznap reggel elment otthonról, mert a segítségét kérték a szomszédok. Azóta nem látták.

Osnat azt is elmesélte, hogy másik bátyját, Amirt és feleségét megölték a terroristák, amikor elbújtak az otthonuk biztonsági szobájában. Ide kézigránátot dobtak be a dzsihadisták, amelyben megsérültek mindketten. Haláluk előtt még volt erejük elbúcsúzni az életben maradt családtagoktól, akik szintén ugyanabban a kibucban laktak, ahol a szülők. 

Borítókép: Margalit Mozes, a Gázai övezetet uraló, palesztin iszlamista Hamász szervezet által szabadon engedett túszok egyike egy izraeli katonanő társaságában izraeli területen 2023. november 24-én (Fotó: MTI/AP/IDF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.