Ferenc pápa jobban van

A katolikus egyház feje hétfőn már Paraguay elnökét is fogadta.

Forrás: MTI2023. 11. 27. 16:56
FERENC pápa
Vatikánváros, 2023. október 18. Ferenc pápa heti általános audienciát tart a vatikáni Szent Péter téren 2023. október 18-án. MTI/EPA-ANSA/Maurizio Brambatti Fotó: Maurizio Brambatti
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa állapota jó és stabil, nincsen láza és légzési nehézségei is enyhültek – közölt új információkat az egyházfő egészségének javulásáról Matteo Bruni szentszéki szóvivő hétfőn. Bruni leszögezte, hogy a katolikus egyházfőnek nincs tüdőgyulladása, de légzési problémái voltak, további részleteket nem közölt a Vatikán.

Az egyházfő szombaton influenzaszerű tünetekre hivatkozva lemondta aznapi programjait, vasárnap pedig nem személyesen mondta el beszédét a Szent Péter téren, hanem lakosztályából jelentkezett be, és üzenetét egyik munkatársa olvasta fel a pápa helyett.

Az egyházfőt még szombaton szűrővizsgálatnak vetették alá a Vatikántól nem messzi Gemelli-klinikán, ahol kizárták a tüdőgyulladás lehetőségét. Az utóbbi három napban intravénás antibiotikumos kezelést kapott.

Hétfőn a pápa már fogadta Paraguay elnökét.

A Vatikán megerősítette, hogy az egyházfő szerdán megtartja az általános audienciát, amelyet a Szent Péter tér helyett az audienciateremben rendeznek meg, több más fontos programját azonban későbbre halasztja. Ferenc pápa az előzetes program szerint pénteken Dubajba indul az ENSZ klímakonferenciájára, ahol várhatóan csaknem egész nap kétoldalú találkozókat tart a világ jelen lévő vezetőivel.

Borítókép: Ferenc pápa heti általános audienciát tart a vatikáni Szent Péter téren 2023. október 18-án (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Maurizio Brambatti)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.