Kíméletlenül nekiment Pedro Sáncheznek a jobboldali pártvezér

Santiago Abascal szerint a hazaáruló miniszterelnök a Hamászhoz hasonló barátokkal került hatalomra.

2023. 11. 26. 7:12
SÁNCHEZ, Pedro; ABASCAL, Santiago
Madrid, 2023. november 18. Santiago Abascal, az ellenzéki jobboldali Vox párt vezetõje (b) részt vesz a katalán szeparatistáknak amnesztiát biztosító jogszabály elleni tüntetésen Madrid központjában 2023. november 18-án, egy nappal azt követõen, hogy a spanyol parlament jóváhagyta Pedro Sánchez szocialista miniszterelnök újabb négy évre történõ kinevezését. A kinevezést támogatta két katalán függetlenségi formáció, a Katalán Köztársasági Baloldal (ERC), az Együtt Katalóniáért (Junts per Catalunya), akiknek ezért amnesztiát kértek a katalán szeparatisták számára. MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin Fotó: Juanjo Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedro Sánchez van olyan szemtelen, hogy megpróbál leckéket adni Izraelnek, miután a történelem legkegyetlenebb és legmélyebb támadását szenvedték el. Erről posztolt a közösségi oldalán Santiago Abascal, a spanyol jobboldali Vox párt elnöke. A pártvezér azt írta:

Ez egy illegális elnök, aki a Hamászhoz hasonló barátok szavazatainak megvásárlásával jutott hatalomra, és aki mindig is a terrorizmus és a puccsok pártján állt.

Abascal arra a diplomáciai krízisre utalt, amelyet Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök és Alexander De Croo belga kormányfő okozott Egyiptomban, amikor nem ítélték el a Hamász palesztin terrorszervezet támadását és túszejtő akcióját, és kioktatták Izraelt arról, hogyan kellene a terrorszervezetet felszámolnia a Gázai övezetben. Az izraeli külügyminisztérium beidézte Spanyolország és Belgium nagykövetét, mert a miniszterelnökök kijelentéseit Izrael a terrorizmus támogatásának tekinti. 

Olaj volt a tűzre az is, hogy Pedro Sánchez spanyol kormányfő bejelentette, hogy az Európai Unió döntésétől függetlenül elismeri a palesztin államot. Sánchez úgy fogalmazott:

Eljött az idő, hogy a nemzetközi közösség és az Európai Unió végre elismerje Palesztinát. Ez olyasvalami, ami elég fontos, és amit nekünk az EU-ban együtt kell megtennünk. De ha ez nem történik meg, Spanyolország meghozza a saját döntéseit.

Pedro Sánchez egyébként sem a legnépszerűbb politikus Izraelben, hiszen új kormányának több tagja is Izrael-ellenes.

Borítókép: Santiago Abascal, az ellenzéki jobboldali Vox párt vezetője (Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.